Vem kan man lita på

Vem kan man lita på: rätt enkelt ingen!

Solomon Rothschild “One must get into the market as into a cold bath – quick in and quick out.”
VS
Timothy BancroftBuy good securities. Put them away. Forget them”

Journalister: Om de verkligen skulle han den kunskapen om vilka aktier som du ska köpa och när, varför skulle de inte själva köpa dem och sen säga upp sig och leva som miljonärer.Varför vill någon ge ifrån sig en bra aktie som de själva skulle vilja investera i

Börsmäklare: Vi pratar om en person som är anställd av tex en bank delvis får betalt i provision. De flesta av dessa var säkert de med högsta betyg i skolan och vet hur lagar och företagsvärlden fungerar. Den dagen deras information når mig är den säkert ”old news” och jag skulle inte ta deras råd att köpa en specifik aktie. Jag tvivlar för övrigt på att de skulle vara bättre profeter än oss andra.

Självklart läser jag tidningar, böcker, lyssnar på poddar och tar inderekt råd från olika analytiker och experter av alla slag. Men jag väger ihop allt och skapar min egen bild och använder sunt förnuft. Skulle aldrig en aktie för “någon” rekomenderar ett köp.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *