Inequality for All

Kul när man hittar en bra och intressant dokumentär som man helt missat.  Såg att Inequality for All fanns på Netflix. Skulle egentligen bara titta vad den handlande om, men fastande och såg hela dokumentären.

“Robert Reich är ekonom, författare, pedagog och var USA:s arbetsmarknadsminister under Bill Clinton. Sedan mitten av 1980-talet har Reich varit frispråkig i frågan om den växande klyftan mellan USA:s rika och fattiga. I sin bok “Aftershock” presenterar Reich sina argument – att denna klyfta, sakta men säkert, kommer att utplåna medelklassen och leda till en ekonomisk katastrof om den får fortsätta att växa. Intervjuer med Reich och samtal med amerikaner från olika samhällsskikt vittnar om stagnerande löner och växande personliga skulder i en ekonomi som är baserad på konsumtion.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *